13.12.2014

Świąteczne prezenty



Przepisy na pesto: migdałowepistacjoweklasycznez suszonych pomidorów.




Przepis: ser jogurtowy w oliwie.




Przepisy na domową granolę: czekoladowabananowamigdałowaorzechowa.




Przepis: krem speculoos.




Przepis: masło orzechowe.

2 komentarze:

  1. Też robię sporo jedzeniowych prezentów :) Choć u mnie to głównie dżemy, które zamykam w słoiczkach jeszcze w sezonie owocowym - potem tylko bawię się w opakowanie! Wczoraj zrobiłam też masło orzechowe wg Twojego przepisu - mam nadzieję, że zasmakuje obdarowanej już osobie! :) Miałam trochę przebojów z miksowaniem - choć blender mam całkiem mocny, musiałam dawać mu dużo wytchnienia i całe miksowanie zajęło mi parę godzin :P Ale ostatecznie wszystko wyszło jak trzeba!
    ściskam mocno i do zobaczenia za chwilkę! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bo 15 minut to trwa miksowanie bez przerw ;) A cały proces znacznie się wydłuża przez długie przerwy, o blender trzeba dbać! ;) Ściskam mocno :) :)

      Usuń