26.07.2015

Lody kokosowe







Uwagi: 
*na blogu znajdziecie również przepisy na lody bez użycia maszyny, których miksowanie w trakcie mrożenia nie jest konieczne, np. lody chałwowe (przepis), czekoladowe (przepis) i zdrowe lody bananowe (przepis). 


Lody kokosowe


330 ml mleka kokosowego
330 ml śmietanki 30% 
250 ml mleka 3,2%
1/2 szklanki cukru trzcinowego 


Składniki na lody umieszczamy w garnku, podgrzewamy, nie doprowadzamy do wrzenia. 
Mieszankę lodową studzimy, następnie wkładamy do lodówki na całą noc. 
Kolejnego dnia wlewamy masę do sorbetiery (jeśli jej nie posiadasz przeczytaj opis powyżej), miksujemy przez 10-15 minut, do uzyskania pożądanej konsystencji. 
Gotowe lody przekładamy do pojemnika i wkładamy do zamrażarki na godzinę. 


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Przepiękne zdjęcia! *.*
    Te lody wyglądają jak marzenie, pyszności! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję baaaardzo! Miło mi :) A lody pyyyszne ;)

      Usuń