23.02.2015

Owsianka na mleku kokosowym z malinami i jeżynami






Owsianka na mleku kokosowym z malinami i jeżynami 


50 g płatków owsianych górskich 
30 g płatków pełnoziarnistych 
1 i 1/2 szklanki mleka
1/2 szklanki mleka kokosowego
1 łyżeczka miodu 
mrożone maliny i jeżyny 
konfitura malinowa 


Płatki owsiane i pełnoziarniste wsypujemy do garnka, wlewamy mleko i mleko kokosowe oraz dodajemy miód. 
Gotujemy na małym ogniu przez ok. 10-15 minut, aż płatki wchłoną cały płyn. 
Następnie odstawiamy garnek z palnika, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy na 5 minut. 
Owsiankę podajemy z mrożonymi malinami, jeżynami i konfiturą malinową. 
Porcja na 2 osoby. 


Smacznego!

2 komentarze:

  1. ha! Owsianka to kolejna rzecz, do której muszę się po prostu przekonać, a wręcz zmusić...! W zasadzie to chyba nigdy jej nie jadłam (przynajmniej w świadomym kulinarnym życiu :P), bo wyobrażenie o kleistej brei przywołuje na myśl znienawidzoną zupę mleczną z czasów przedszkola... ;/ Chyba czas się przemóc...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zapraszam do siebie na owsiankę! Zrobię ci taką, że od razu się zakochasz :D

      Usuń