Brownie
200 g gorzkiej czekolady
200 g masła
4 jajka
1 szklanka cukru
100 g mąki pszennej
3 łyżki kakao + kakao do obsypania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej.
Jajka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel.
Roztopioną czekoladę dodajemy do masy jajecznej, miksujemy do połączenia składników.
Mąkę łączymy z kakao, wsypujemy do masy, delikatnie mieszamy łyżką.
Ciasto przelewamy do prostokątnej formy.
Pieczemy przez ok. 25 minut (wierzch ciasta powinien być chrupiący, a środek miękki).
Po wystudzeniu obsypujemy kakao.
Smacznego!
Wspaniałe, idealne brownie! *.*
OdpowiedzUsuńWyszło jak należy! :D
Tak, wyszło takie jakie wyjść powinno! ;) Pozdrawiam :)
Usuń