11.02.2015

Brownie



Brownie


200 g gorzkiej czekolady
200 g masła 
4 jajka
1 szklanka cukru 
100 g mąki pszennej
3 łyżki kakao + kakao do obsypania


Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Czekoladę z masłem topimy w kąpieli wodnej. 
Jajka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel.
Roztopioną czekoladę dodajemy do masy jajecznej, miksujemy do połączenia składników. 
Mąkę łączymy z kakao, wsypujemy do masy, delikatnie mieszamy łyżką. 
Ciasto przelewamy do prostokątnej formy. 
Pieczemy przez ok. 25 minut (wierzch ciasta powinien być chrupiący, a środek miękki).
Po wystudzeniu obsypujemy kakao.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Wspaniałe, idealne brownie! *.*
    Wyszło jak należy! :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, wyszło takie jakie wyjść powinno! ;) Pozdrawiam :)

      Usuń