Ciastka owsiane z siemieniem lnianym
100 g miękkiego masła
1/2 szklanki cukru trzcinowego
2 jajka
1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka płatków owsianych górskich
2 łyżki zmielonego siemienia lnianego
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę.
Następnie wbijamy jajka i dokładnie łączymy składniki.
Wsypujemy mąkę pszenną, płatki owsiane, siemię lniane i proszek do pieczenia, mieszamy łyżką do dokładnego połączenia składników.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Łyżką nabieramy porcję ciasta, formujemy kulę i lekko ją spłaszczamy.
Ciastka układamy na blasze pozostawiając między nimi spore odstępy.
Pieczemy przez ok. 20 minut. Po pieczeniu odstawiamy do ostygnięcia.
Porcja na ok. 12 dużych ciastek.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz