Grzanki z pomidorami i bazylią (bruschetta)
2 pomidory malinowe
garść listków bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego
sól do smaku
bagietka
ząbek czosnku
tarty parmezan
Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Liście bazylii rozrywamy na małe kawałki, dodajemy do pomidorów. Wlewamy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i mieszamy.
Grube kromki bagietki skrapiamy oliwą, grillujemy z dwóch stron, nacieramy czosnkiem i obsypujemy tartym parmezanem. Na tak przygotowaną bagietkę nakładamy porcję pomidorowej mieszanki.
Smacznego!
Pomidory dobrze przygotowane! wycięte jak trzeba
OdpowiedzUsuńlekkie smagnięcie, grilowanej bułki, kawałkiem czosnku - sprawia cuda
pozdrawiam serdecznie
Mi.
Cudna, cudna!! Pozdrawiam :) :)
Usuńsuper sniadanko
OdpowiedzUsuń