2.09.2014

Grzanki z pomidorami i bazylią (bruschetta)





Grzanki z pomidorami i bazylią (bruschetta) 


2 pomidory malinowe
garść listków bazylii
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżka octu balsamicznego 
sól do smaku 
bagietka
ząbek czosnku
tarty parmezan  


Pomidory myjemy, kroimy w kostkę i wrzucamy do miski. Liście bazylii rozrywamy na małe kawałki, dodajemy do pomidorów. Wlewamy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Doprawiamy solą i mieszamy.
Grube kromki bagietki skrapiamy oliwą, grillujemy z dwóch stron, nacieramy czosnkiem i obsypujemy tartym parmezanem. Na tak przygotowaną bagietkę nakładamy porcję pomidorowej mieszanki.


Smacznego!


3 komentarze:

  1. Pomidory dobrze przygotowane! wycięte jak trzeba
    lekkie smagnięcie, grilowanej bułki, kawałkiem czosnku - sprawia cuda
    pozdrawiam serdecznie
    Mi.

    OdpowiedzUsuń