06.09.2014

Spaghetti z pomidorami i serem pecorino







Spaghetti z pomidorami i serem pecorino


200 g makaronu spaghetti 
4 pomidory 
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki tartego sera pecorino 
szczypta słodkiej papryki
sól i pieprz
liście bazylii + plastry sera pecorino do podania 


Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojone pomidory i czosnek. Smażymy przez ok. 7 minut. Następnie wsypujemy ser, mieszamy aż się rozpuści, wyłączamy palnik. Doprawiamy papryką, solą i pierzem. 
Do sosu dodajemy ugotowane spaghetti, dokładnie mieszamy. 
Całość obsypujemy poszarpanymi listkami bazylii i plastrami pecorino. 


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz