Spaghetti z pomidorami i serem pecorino
200 g makaronu spaghetti
4 pomidory
ząbek czosnku
1 łyżka oliwy z oliwek
3 łyżki tartego sera pecorino
szczypta słodkiej papryki
sól i pieprz
liście bazylii + plastry sera pecorino do podania
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i kroimy w plasterki. Oliwę rozgrzewamy na patelni, wrzucamy pokrojone pomidory i czosnek. Smażymy przez ok. 7 minut. Następnie wsypujemy ser, mieszamy aż się rozpuści, wyłączamy palnik. Doprawiamy papryką, solą i pierzem.
Do sosu dodajemy ugotowane spaghetti, dokładnie mieszamy.
Całość obsypujemy poszarpanymi listkami bazylii i plastrami pecorino.
Smacznego!
niesamowity wpis
OdpowiedzUsuń