Serniczki na zimno z malinami
spód
150 g ciastek owsianych
masa twarogowa
200 g twarogu trzykrotnie mielonego*
200 g śmietanki kremówki 30%
3 łyżki cukru pudru
wierzch
250 g malin
Ciasteczka kruszymy, wypełniamy nimi dno czterech szklanych słoiczków.
Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem, następnie dodajemy twaróg, miksujemy do połączenia składników i uzyskania gładkiego, sztywnego kremu.
Słoiczki wypełniamy masą twarogową, wierzch ozdabiamy malinami.
Wkładamy do lodówki do schłodzenia.
Smacznego!
*użyłam półtłustego twarogu w kostce firmy "Maluta"
Serniczki wyglądają cudownie! <3
OdpowiedzUsuńPiękne zdjęcia! :)
:) :) Dziękuję!
UsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuń