02.05.2015

Pesto z liści rzodkiewki





Uwagi:


Pesto z liści rzodkiewki


pęczek liści rzodkiewki 
garść liści pietruszki 
1 ząbek czosnku
1 czubata łyżka tartego pecorino 
50 g migdałów blanszowanych
3 łyżki oliwy z oliwek
sól i pieprz


Liście rzodkiewki i pietruszki płuczemy pod bieżącą wodą, umieszczamy w misie blendera lub moździerzu, dodajemy czosnek, pecorino, migdały i oliwę. Składniki ucieramy na gładką pastę, na koniec doprawiamy. 
Gotowe pesto przekładamy do słoiczka, przechowujemy w lodówce.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. Super jest ten przepis - nigdy by mi nie przyszło do głowy, żeby jeść liście rzodkiewki! Pesto smakuje ciekawie - jadłam już i z pieczywem, i z makaronem :)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nam smakowało bardzo, z makaronem najlepsze! :)

      Usuń