26.03.2015

Tagliatelle w sosie pieczarkowym z pietruszką





Tagliatelle w sosie pieczarkowym z pietruszką


250 g makaronu tagliatelle
1 łyżka oliwy z oliwek
ząbek czosnku 
200 g pieczarek
4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki posiekanej pietruszki + do podania
tarty ser do podania (np. pecorino)


Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki. 
Podsmażamy przez kilka minut aż pieczarki będą miękkie. 
Następnie dodajemy śmietanę i pietruszkę, dokładnie mieszamy i podgrzewamy kolejne kilka minut. 
Sos łączymy z ugotowany makaronem.
Podajemy z posiekaną pietruszką i serem.


Smacznego!

2 komentarze:

  1. kilka składników wystarczy dla doskonałego smaku. piękne zdjęcia~!

    OdpowiedzUsuń