Tagliatelle w sosie pieczarkowym z pietruszką
250 g makaronu tagliatelle
1 łyżka oliwy z oliwek
ząbek czosnku
200 g pieczarek
4 łyżki śmietany 18%
2 łyżki posiekanej pietruszki + do podania
tarty ser do podania (np. pecorino)
Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek i pokrojone w plasterki pieczarki.
Podsmażamy przez kilka minut aż pieczarki będą miękkie.
Następnie dodajemy śmietanę i pietruszkę, dokładnie mieszamy i podgrzewamy kolejne kilka minut.
Sos łączymy z ugotowany makaronem.
Podajemy z posiekaną pietruszką i serem.
Smacznego!
kilka składników wystarczy dla doskonałego smaku. piękne zdjęcia~!
OdpowiedzUsuńprawda! :) dziękuję :)
Usuń