21.03.2015

Koktajl (sycylijskie pomarańcze, mango, imbir)



Czysty sok z sycylijskich pomarańczy


Koktajl (sycylijskie pomarańcze, mango, imbir)


Koktajl (sycylijskie pomarańcze, mango, imbir)


1 duże mango 
1 szklanka soku z sycylijskich pomarańczy
duża szczypta imbiru


Mango myjemy, obieramy i kroimy na kawałki. W pojemniku blendera lub wysokim naczyniu umieszczamy mango, wlewamy sok z pomarańczy, miksujemy na gładką masę, doprawiamy imbirem. Z podanego przepisu otrzymacie dwie szklanki koktajlu.


Pij na zdrowie!

4 komentarze:

  1. Genialny jest ten koktajl! :)
    Korzystając z okazji chciałabym Cię zaprosić do wzięcia udziału w moim konkursie, w którym zadaniem konkursowym jest przygotowanie wielkanocnego wypieku bądź deseru. :) A do wygrania jest śliczna patera i nie tylko! :)
    Szczegóły na blogu:
    http://tajnikismaku.blogspot.com/2015/03/wielkanocny-konkurs-pastelowy.html

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. i pyszny! ;) dzięki za informację ;)

      Usuń
  2. A gdzie można kupić takie pomarańcze? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Aniu! Kupiłam w biedronce!!!! ;) pakowane w siatki po 1,2 kg ;)

      Usuń