18.11.2013

Pasta kanapkowa z jajek i awokado







Pasta kanapkowa z jajek i awokado


3 jajka ugotowane na twardo
1 awokado
1 czubata łyżeczka musztardy
kilka poszarpanych listków bazylii
sól morska i pieprz do smaku


Jajka obieramy, kroimy i wrzucamy do miski/garnka. Awokado myjemy, obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę, kroimy i umieszczamy w misce/garnku. Dodajemy musztardę, bazylię oraz doprawiamy solą i pieprzem. Składniki rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę. 
Próbujemy i ponownie doprawiamy jeśli jest taka potrzeba. 


Smacznego!

3 komentarze:

  1. Mniam mniam mniam, same pyszne składniki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam :) dodałam trochę więcej musztardy bo lubię ostrzejsze smaki. Ze świeżymi bułeczkami była pyszna!

    OdpowiedzUsuń