Pasta kanapkowa z jajek i awokado
3 jajka ugotowane na twardo
1 awokado
1 czubata łyżeczka musztardy
kilka poszarpanych listków bazylii
sól morska i pieprz do smaku
Jajka obieramy, kroimy i wrzucamy do miski/garnka. Awokado myjemy, obieramy ze skórki, wyciągamy pestkę, kroimy i umieszczamy w misce/garnku. Dodajemy musztardę, bazylię oraz doprawiamy solą i pieprzem. Składniki rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków na gładką masę.
Próbujemy i ponownie doprawiamy jeśli jest taka potrzeba.
Smacznego!
Mniam mniam mniam, same pyszne składniki :)
OdpowiedzUsuńZrobiłam :) dodałam trochę więcej musztardy bo lubię ostrzejsze smaki. Ze świeżymi bułeczkami była pyszna!
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę! :) :)
Usuń