Sernikobrownie
brownie
200 g gorzkiej czekolady
200 g miękkiego masła
200 g miękkiego masła
150
g cukru pudru
3 jajka
100
g mąki pszennej
sernik
sernik
400
g twarogu sernikowego
2 jajka
120 g cukru pudru
2 jajka
120 g cukru pudru
1
łyżeczka ekstraktu waniliowego
120 g malin (mogą być mrożone)
120 g malin (mogą być mrożone)
Piekarnik nagrzewamy do
170 stopni. Czekoladę topimy w
kąpieli wodnej* i odstawiamy do przestygnięcia. Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Do miski wbijamy kolejno 3 jajka, dobrze miksując przed dodaniem kolejnego. Następnie wlewamy roztopioną czekoladę, miksujemy do połączenia składników. Na koniec wsypujemy mąkę i dokładnie miksujemy. W drugiej misce umieszczamy składniki na sernik, miksujemy na gładką masę. Formę o wymiarach 20x30 cm wykładamy papierem do pieczenia. 3/4 czekoladowej masy przelewamy do formy, wyrównujemy. Masę serową wylewamy na
czekoladowy spód. Wierzch ozdabiamy kleksami z pozostałej masy czekoladowej i obsypujemy malinami.
Pieczemy przez ok. 50
minut.
Smacznego!
**kąpiel wodna – do
garnka wlewamy niewielką ilość wody, na garnku ustawiamy miskę wypełnioną czekoladą
i czekamy aż czekolada się rozpuści.
To sernikobrownie jest przepyszne! Juz tyle mam sprawdzonych przepisów z Twojego bloga :))) Nic tylko się inspirować!
OdpowiedzUsuńDziękuję Aniu!!! :* :* Ja niedługo zrobię Twój hummus buraczkowy! :)
UsuńTo czekam na wrażenia z Twojego hummusu - na pewno lepiej go zmiksujesz ;) A ja sernikobrownie planuję już na po świętach. Nie omieszkam się nim pochwalić na blogu! Nie mogę się doczekać :)
UsuńA ja hummusem! Twój był pyszny! :) :)
OdpowiedzUsuńfajne ciasteczko
OdpowiedzUsuń