15.10.2016

Ciastka migdałowe z białą czekoladą





Uwagi:
*te ciastka owsiane robiłam też z dodatkiem dżemu (przepis).


Ciastka migdałowe z białą czekoladą 


200 g zmielonych migdałów
1 szklanka mąki owsianej 
1/3 łyżeczki soli
1/2 szklanki cukru trzcinowego
1/3 szklanki oleju kokosowego
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
tabliczka białej lub gorzkiej czekolady 


Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 
Migdały, mąkę owsianą, sól i cukier łączymy w misce. Dodajemy olej kokosowy i ekstrakt waniliowy, łączymy składniki. 
Z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, delikatnie spłaszczamy, układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. 
Ciastka pieczemy przez ok. 25 minut. Po upieczeniu studzimy. 
Wybraną czekoladę topimy w kąpieli wodnej, oblewamy nią ciastka. 


Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz