06.03.2016

Czekoladowy mus z awokado





Czekoladowy mus z awokado


1 awokado, bardzo dojrzałe 
1 łyżka miodu 
3 daktyle, namoczone 
2 łyżki kakao
1/3 łyżeczki cynamonu, opcjonalnie
borówki


Awokado obieramy, pozbawiamy pestki, kroimy na części i umieszczamy w wysokim naczyniu, dodajemy miód, miękkie daktyle, kakao i cynamon.
Składniki miksujemy na gładką masę, przekładamy do miseczki, obsypujemy borówkami i zjadamy ze smakiem bez najmniejszych wyrzutów sumienia. 


Smacznego!

4 komentarze:

  1. Pięknie to wygląda - gdzieś widziałam podobny krem ale jeszcze dodatkowo z bananem :) Mam go "na liście" i mam nadzieję, że niedługo uda się przyrządzić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W internecie jest tego mnóstwo! Ale warto eksperymentować z dodatkami, daj znać jak zrobisz i jakie są twoje wrażenia ;) ;)

      Usuń
  2. No pychota. Przynajmniej zdrowy, pożywny deser, od czasu do czasu można sobie pozwolić :) A awokado ma same plusy: http://www.jestemfit.pl/artykuly/dieta/awokado-pomoc-w-walce-o-szczup%C5%82%C4%85-sylwetk%C4%99 :)

    OdpowiedzUsuń