24.05.2015

Lemoniada pietruszkowa







Lemoniada pietruszkowa


1 litr wody niegazowanej
2 pęczki pietruszki 
2 limonki 
1 łyżka miodu 


Wodę wlewamy do naczynia blendera. 
Pietruszkę płuczemy, obrywamy twarde łodygi. Wyciskamy sok z limonek. 
Liście pietruszki, sok z limonki i miód dodajemy do wody, miksujemy przez ok. 3 minuty.
Lemoniadę przelewamy przez sitko. 
Podajemy schłodzoną z kostkami lodu. 


Pij na zdrowie!

2 komentarze:

  1. To musi być smaczne.
    Ja do wszystkiego nadużywam pietruszki.

    Od wielu miesięcy jestem uzależniony od zimnej wody z syropem ogórkowo-miętowym.
    Dziwnie brzmi?
    A smakuje niesamowicie, odświeżająco, łagodząco

    pozdrawiam
    mi

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. syrop ogórkowo-miętowy, brzmi bardzo ciekawie!

      Usuń