Brownie z malinami
100 g gorzkiej czekolady
60 g masła
3 jajka
pół szklanki cukru
50 g zmielonych orzechów laskowych
250 g malin do obsypania
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.
Czekoladę i masło topimy w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel.
Czekoladę przelewamy do masy jajecznej, miksujemy. Wsypujemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.
Masę przelewamy do okrągłej formy (średnica 21 cm lub mniejsza jeśli chcesz, by ciasto było wyższe) wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy przez 18 minut.
Wystudzone ciasto obsypujemy malinami.
Smacznego!
no i kolejne brownie do wyprobowania! :)
OdpowiedzUsuńkoniecznie! :D :)
Usuń