27.06.2014

Brownie z malinami



Brownie z malinami 


100 g gorzkiej czekolady 
60 g masła 
3 jajka 
pół szklanki cukru 
50 g zmielonych orzechów laskowych 
250 g malin do obsypania


Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. 
Czekoladę i masło topimy w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem na puszysty kogel mogel. 
Czekoladę przelewamy do masy jajecznej, miksujemy. Wsypujemy zmielone orzechy i delikatnie mieszamy łyżką aż składniki się połączą.
Masę przelewamy do okrągłej formy (średnica 21 cm lub mniejsza jeśli chcesz, by ciasto było wyższe) wyłożonej papierem do pieczenia. 
Pieczemy przez 18 minut. 
Wystudzone ciasto obsypujemy malinami. 


Smacznego!

2 komentarze: