08.02.2014

Spaghetti z oliwą truflową





Spaghetti z oliwą truflową
(Inspiracja: Nigella Lawson)


makaronu spaghetti dla dwóch osób
2 jajka
5 łyżek gęstej śmietany (użyłam 22%)
40 g tartego sera (grana padano)
1 łyżeczka oliwy truflowej
sól do smaku 
1 łyżka masła 


Makaron gotujemy. W misce łączymy jajka, śmietanę i ser, wlewamy oliwę, doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. Ugotowany makaron odcedzamy, ponownie umieszczamy go w garnku. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Następnie do makaronu wlewamy masę jajeczną, mieszamy aż cały makaron będzie nią pokryty. Próbujemy i w razie potrzeby ponownie doprawiamy.  Porcję nakładamy na talerz, skrapiamy delikatnie oliwą truflową i podajemy z lampką białego wina.


Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz