17.03.2013

Spaghetti ze szpinakiem i serem gorgonzola



Spaghetti ze szpinakiem i serem gorgonzola 

(Inspiracja: Truffle in a rum chocolate)


70 g sera gorgonzola
250 g szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska i pieprz do smaku
spaghetti dla dwóch osób


Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojony w plasterki czosnek, szklimy. Następnie dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Pokrojony na kawałki ser gorgonzola dodajemy do szpinaku, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron łączymy z sosem. Porcja na 2 osoby.


Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Zrobiłam to danie na dzisiejszy obiad i powiem szczerze REWELACJA! Jest tylko jeden mały szkopuł: jest mi mało :( Wiem coś jeszcze na pewno - niebawem pokuszę się replay, dziękuję za natchnienie.

    OdpowiedzUsuń
  2. To danie jest uzależniające, to prawda ;) Cieszę się, że smakowało!

    OdpowiedzUsuń
  3. Magdaleno! Znów TO zrobiłam! Zrobiłam pychotkowe spaghetti:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne to danie! A z sosu, który został, zrobiłam pastę na śniadaniową kanapkę- polecam! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się, że smakowało!! :) pozdrawiam! :)

      Usuń