Spaghetti ze szpinakiem i serem gorgonzola
(Inspiracja: Truffle in a rum chocolate)
70 g sera gorgonzola
250 g szpinaku
3 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
sól morska i pieprz do smaku
spaghetti dla dwóch osób
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojony
w plasterki czosnek, szklimy. Następnie dodajemy szpinak, dusimy na małym ogniu przez kilka minut. Pokrojony na kawałki ser gorgonzola
dodajemy do szpinaku, mieszamy do momentu aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowany makaron łączymy z sosem. Porcja na 2 osoby.
Smacznego!
Zrobiłam to danie na dzisiejszy obiad i powiem szczerze REWELACJA! Jest tylko jeden mały szkopuł: jest mi mało :( Wiem coś jeszcze na pewno - niebawem pokuszę się replay, dziękuję za natchnienie.
OdpowiedzUsuńTo danie jest uzależniające, to prawda ;) Cieszę się, że smakowało!
OdpowiedzUsuńMagdaleno! Znów TO zrobiłam! Zrobiłam pychotkowe spaghetti:)
OdpowiedzUsuńPyszne to danie! A z sosu, który został, zrobiłam pastę na śniadaniową kanapkę- polecam! :)
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakowało!! :) pozdrawiam! :)
Usuń