07.07.2014

Letnie koktajle cd.



Koktajl arbuzowy


300 g miąższu arbuza
300 g truskawek


Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Arbuza kroimy na mniejsze części i wyciągamy pestki. Składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Porcja na dwie szklanki koktajlu. 




Sok ananasowy


1 ananas o wadze 1,5 kg 
kilogram jabłek 
imbir do smaku


Ananasa i jabłka obieramy i kroimy na mniejsze części. Owoce wrzucamy do sokowirówki, która w kilka sekund wyczaruje nam przepyszny sok. Gotowy napój przecedzamy przez sito i doprawiamy imbirem. Porcja na ok. 800 ml soku.




Koktajl malinowy


200 g malin
2 morele
1 szklanka ulubionego soku (jabłkowego, ananasowego) 


Maliny płuczemy. Morele myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Owoce wrzucamy do blendera, wlewamy sok i miksujemy na gładką masę. Porcja na dwie szklanki koktajlu. 


Pij na zdrowie!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz