Koktajl arbuzowy
300 g miąższu arbuza
300 g truskawek
Truskawki myjemy, pozbawiamy szypułek. Arbuza kroimy na mniejsze części i wyciągamy pestki. Składniki wrzucamy do blendera i miksujemy na gładką masę. Porcja na dwie szklanki koktajlu.
Sok ananasowy
1 ananas o wadze 1,5 kg
kilogram jabłek
imbir do smaku
Ananasa i jabłka obieramy i kroimy na mniejsze części. Owoce wrzucamy do sokowirówki, która w kilka sekund wyczaruje nam przepyszny sok. Gotowy napój przecedzamy przez sito i doprawiamy imbirem. Porcja na ok. 800 ml soku.
Koktajl malinowy
200 g malin
2 morele
1 szklanka ulubionego soku (jabłkowego, ananasowego)
Maliny płuczemy. Morele myjemy, pozbawiamy pestek i kroimy na kawałki. Owoce wrzucamy do blendera, wlewamy sok i miksujemy na gładką masę. Porcja na dwie szklanki koktajlu.
Pij na zdrowie!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz