03.02.2013

Placki bananowe



Placki bananowe


1 banan (obrany i zmiksowany w blenderze)
100 g jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 jajko
1 łyżka miękkiego masła
3/4 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta sody oczyszczonej
szczypta soli



W misce łączymy banana, jogurt naturalny, miód, jajko i masło. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, dokładnie miksujemy. Rozgrzewamy patelnię. Łyżką nakładamy porcję ciasta i smażymy na złoty kolor z obu stron. Porcja na ok. 8-9 placków. 


Smacznego! 

4 komentarze:

  1. PIERWSZY!!!


    przepychota <3

    OdpowiedzUsuń
  2. Mniam mniam ależ smakołyki ;-). Miłego pałaszowania i udanego dnia. ;-) Pozdrawiam , Grzegorz.

    OdpowiedzUsuń
  3. Nasze dzisiejsze śniadanie, bardzo miła odmiana od zwykłego pieczywa, jajecznicy, czy tostów. Podałam z bananem i jogurtem naturalnym (zamiast miodu - za dużo cukru).

    OdpowiedzUsuń
  4. Hmmm jedyne nad czym bym tu kombinował w samym przepisie to ilość bananów że zamiast z 1 spróbować z 2 dla bardziej aromatycznego smaku

    OdpowiedzUsuń