17.05.2017

Pralinki orzechowo-daktylowe (wegańskie, bez cukru)







Pralinki orzechowo-daktylowe (wegańskie, bez cukru)


200 g migdałów
70 g daktyli 
2 łyżki masła orzechowego
1/2 łyżeczki cynamonu 
mielone migdały do obtoczenia 


Daktyle zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 15 minut. 
W wysokim naczyniu umieszczamy migdały, masło orzechowe, dodajemy namoczone daktyle i cynamon, składniki miksujemy blenderem na gładką, zwartą pastę. 
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, obtaczamy je w mielonych migdałach.
Przechowujemy w lodówce.


Smacznego!


2 komentarze:

  1. Haha, najlepsze jest to że to takie zdrowe desery... ale przy tym tak smaczne, że się zjada tego dużo więcej niż zwykłego ciasta. Głupiego robota ;) Ale swoją drogą to są moje smaki... świetne masz te przepisy!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, są zdrowe, ale tak samo kaloryczne jak "zwykłe" słodycze, trzeba uważać ;) Dziękuję!!!! :* :) :) :)

      Usuń