28.02.2016

Pudding chia z musem z mango, granolą i borówkami







Pudding chia z musem z mango, granolą i borówkami 


2 łyżki nasion chia 
100 ml mleka 
200 g gęstego jogurtu naturalnego 
1/2 dojrzałego mango
granola 
borówki 


Nasiona chia zalewamy mlekiem i odstawiamy na 15 minut, po tym czasie mieszamy, dodajemy 3 łyżeczki jogurtu naturalnego i dokładanie łączymy składniki. Mieszankę rozdzielamy do dwóch naczynek. 
Mango myjemy i obieramy, kroimy na części, blendujemy na gładki mus, przelewamy do naczynek.
Naczynka wypełniamy pozostałym jogurtem naturalnym, obsypujemy granolą i borówkami.
Chłodzimy w lodówce przez minimum 2 godziny. 


Smacznego!


4 komentarze:

  1. Też już mam za sobą pierwsze starcie z chia! :) Smakowało mi, choć nie powaliło na kolana. Podałam to po prostu ze świeżymi owocami na wierzchu. Ale będę próbowała jeszcze innych przepisów. Aha, no i robię sobie dość często wodę z chia - na 1,5l wody dodaję 2 łyżki nasion, łyżkę brązowego cukru i pół wyciśniętym cytryny -po schłodzeniu smakuje naprawdę pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W końcu udało mi się je okiełznać, wyszło super :) Woda z chia, super pomysł, do wypróbowania! ;) Ściskam! :)

      Usuń
  2. Świetnie to wygląda, super przepis

    OdpowiedzUsuń