Budyń jaglany
50 g kaszy jaglanej
3/4 szklanki wody
szczypta soli
1/4 szklanki mleka
1 łyżeczka miodu
dżem malinowy
orzechy nerkowca
Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, wlewamy 3/4 szklanki wody, solimy i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kaszę przekładamy do blendera kielichowego, miksujemy, stopniowo wlewamy mleko, słodzimy miodem. Miksujemy do uzyskania gładkiej, budyniowej konsystencji, trwa to dobrych kilka minut. Podczas miksowania masę należy co jakiś czas wymieszać. Podajemy z dżemem malinowym i orzechami lub innymi ulubionymi dodatkami.
Smacznego!
Świetny i bardzo wartościowy wpis. Podoba mi się.
OdpowiedzUsuńSuper przepis
OdpowiedzUsuńTa kompozycja ciekawie się zapowiada.
OdpowiedzUsuń